Fåreavl i Danmark
Vil du reagere på denne meddelelse? Tilmeld dig forummet med et par klik eller log ind for at fortsætte.

Fåreavl i Danmark

Forum for Danske fåreavlere og andre interesserede i fåreavl.
 
ForumforsideForumforside  GalleriGalleri  Nyeste billederNyeste billeder  TilmeldTilmeld  Log indLog ind  
Søg
 
 

Vis resultater som:
 
Rechercher Avanceret søgning
Seneste emner
» Fåre stald sælges
Pølsemageri Emptyaf zumflinten Fre Mar 28 2014, 12:04

» Pølsemageri
Pølsemageri Emptyaf gutefår Man Sep 24 2012, 14:07

» Får sælges
Pølsemageri Emptyaf jens1123 Tors Jan 26 2012, 20:44

Galleri
Pølsemageri Empty
Navigation
 Portal
 Indeks
 Tilmeldte brugere
 Profil
 FAQ
 Søg
Forum
Affiliates
free forum

 

 Pølsemageri

Go down 
2 deltagere
ForfatterBesked
Liliane

Liliane


Antal indlæg : 37
Age : 64
Geografisk sted : Aabenraa, Danmark
Registration date : 14/09/08

Pølsemageri Empty
IndlægEmne: Pølsemageri   Pølsemageri EmptyLør Dec 06 2008, 19:03

Hej,

Jeg har tilladt mig at kopiere Kurts indlæg om pølsemageri hertil.

"Hej Liliane opskrift og opskrift jeg kan send dig et link til det firma jeg får krydderier og tarme ved i skanderborg.
www.otz.dk
jeg bruger et færdigblandet krydderi med gdl og varierer så smager med
flere krydderier såsom basilikum,timian ekstra hvidløgspulver osv.Du
kan købe alt hos dem til pølse og pateblandinger.
Hilsen Kurt

ellers er der også denne side www.dk-kogebogen.dk der ligger mange gode opskrifter til det lille hjemmelaboratorie
ps.
har lige lavet hjortepølser igår igen ,samt lammemedister,lamme
forlorenhare ,samt lammesylte med simpelthen et godt resultat."

Mvh

Liliane santa
Tilbage til toppen Go down
gutefår




Antal indlæg : 10
Age : 69
Geografisk sted : Bindslev,9881
Registration date : 02/10/08

Pølsemageri Empty
IndlægEmne: Sv: Pølsemageri   Pølsemageri EmptyMan Dec 08 2008, 19:52

Kan man vedhæfte nogle pdffiler med gamle kødhakkerpølser ? Mvh Kurt
Tilbage til toppen Go down
Liliane

Liliane


Antal indlæg : 37
Age : 64
Geografisk sted : Aabenraa, Danmark
Registration date : 14/09/08

Pølsemageri Empty
IndlægEmne: Sv: Pølsemageri   Pølsemageri EmptyMan Dec 08 2008, 21:43

Det skal jeg prøve at undersøge, der er jo så meget der kan lade sig gøre nuomstunder, så hvorfor ikke også det Smile

Mvh

Liliane
Tilbage til toppen Go down
Liliane

Liliane


Antal indlæg : 37
Age : 64
Geografisk sted : Aabenraa, Danmark
Registration date : 14/09/08

Pølsemageri Empty
IndlægEmne: På vejne af Tonny Hansen   Pølsemageri EmptyMan Dec 15 2008, 01:20

cheers Jeg har hermed forsøgt at gengive en del af skriverierne imellem Kurt Berg og
jeg.


Kurt er hvad jeg vil kalde pølse-troldmand. Han har forsøgt at indvie mig pølseriernes
forunderlige verden.


Teksten er gengivet med tilladelse af begge parter.

Tonny.

Hej Tonny hermed får du lige lidt links til Otz
i Skanderborg der er opskrifter på spegepølser under det link hvor


krydderierne er på.Så kan du lige studere lidt
på det ,og hvis lysten stadig er der
mailer vi bare videre.

http://www.otz.dk/
http://www.otz.dk/Default.aspx?ID=72&M=Shop&PID=237&ProductID=248
http://www.otz.dk/Default.aspx?ID=102&M=Shop&PID=266&ProductID=384

Det ser rigtig interessant ud. Vi skal nok slagte i løbet af en god måneds tid.
Har køkkenmaskine med pølsehorn mm. og fruen har lige købt en fin gruekedel.
Den har dog efter sigende mest været brugt til Glôgg. ;-)
Men vores lam skal lige have et par kilo mere på bagen.
Ryger du selv?
Jeg har længe haft lyst til at prøve.
Men ville egentlig gerne fiske lidt forsøgsemner til en start.
Det vil være ærgerligt at skamryge en lækker skinke el. lign.
Men tiden har ikke været til fisketur for nylig.
Det er planen at vi selv skal slagte og udnytte dyrene 100%
Så jeg skal i gang med at samle opskrifter, info mm.
Jeg skal lige have kigget nærmere på otx. Hvilke str. tarme, krydderier mm.
Hvilke erfaringer har du med det? Kan man ringe derover og få gode råd?
Eller er det pr. email?
Vi har lige købt en kalv på 340 kg. Så de to af vores frysere er fyldt godt op.
Den ene næsten kun med hakket. Der kunne muligvis laves kalv/lam pølser?
Vi får se. :-)

Hilsen Tonny


Hej Tonny.

Det lyder da lækkert med alle dine ideer. Men
det største problem for mig er at skaffe skærefast rygspæk. Du kan/skal helst
bruge ca. 20 % spæk både til spegepølser og grillpølser. Hvis du logger ind på
otz under de 2 link så kan du se hvilke spegepølsetarme du skal bruge, jeg
bruger f.eks. dem der står fårespegepølse på, de er bundet i den ene ende så det
er bare at fylde dem op og så få slået en kællingeknude. Men jeg kan sige dig,
jeg tror ikke at du kan presse spegepølse med en kødhakker, da de skal være så
stramme at man faktisk ikke kan holde omkring tarmen, så en kødhakker mener jeg
ikke at du kan bruge til det, da der sikkert vil blive en masse små lufthuller i
pølsen. Hvis du kigger på det link hvor krydderiet er vist så kan du lige kigge
oppe i højre hjørne der er opskriften på hvordan du skal lave pølsen. Der står
god nok 5 kilo kød og 5 kilo spæk, men jeg ganger og dividerer så jeg
tager 8 kilo skært lamme/fårekød og 2 kilo spæk. Du skal efter min
mening afpudse så meget fedt/talg fra lamme/fårekødet som nu er muligt da det
fedt og talg kan give lidt problemer med at få spegepølsen skærefast. Da jeg har
henvist dig til det krydderi med gdl er fordi at din spegepølse så er klar til
spisning efter ca. 10 - 12 dage ellers varer det en herregård inden de
bliver færdige. jeg gør dig opmærksom på at hos Otz kan man kun købe kontant med
mindre man er moms reg. Dvs. at man
ringer og bestiller de numre man vil have og får så at vide at man skal overføre
eller indsætte på deres konto inden varen skibes af
sted.


hvis du laver grillpølser i en gruekedel skal du
huske på at vandet aldrig må komme over 82´ da de ellers vil sprænge, men det
står der også i opskriften under de grillpølser du finder på deres
side.

Spegepølseskind fås i minimum 25 stk. og
grillpølsetarme i 100 yards ca. 100 m. og deres fragt er dæleme dyr, jeg giver
ca. 225 - plus moms bare for en smule ingenting, da de bruger
fragtmand.

jeg har prøvet at lave "grisesylte" på lammekød,
det er bare himmelsk, jeg har lavet fransk pate (husk kun lammelever)
hvidløgspate, wienerpølser, hvidløgsgriller, chiligriller, og mit næste projekt
er så forloren hare og røget medister. Jeg lavede hvidløgsgriller på naboens
økologiske kalv og de blev bare så gode også, samt jeg lavede alm. grillpølser
på hjortekød, perfekte.

jeg købte en hånddreven pølsepresser
hos H.W. Larsen og sønner men fik den aldrig prøvet af da jeg købte en stor
lynhakker, pølsepresser samt et 100 l kogekar fra en nedlagt slagterforretning
nede ved Thisted. Du skal huske på at dit kød til spegepølsen skal være enten
skalfrosset eller helt frosset og derfor kan du nemlig ikke bruge en alm. hakker
da dit kød vil tø op inden du får dig hakket igennem det ,samtidig skal det jo
blandes med krydderier og spæk og derefter salt tilsættes. Du skulle kigge i den
blå avis eller gul og gratis om ikke du kunne finde en gammel lynhakker et sted
i nærheden da den vejer omkrig de 400 kilo, så det er en ordentlig svend. Jeg
gav ca. 5000 for min hakker som er en gammel Strømmen, og jeg ved at nogle
fiskehandlere bruger dem til fiskefars. Nu tog jeg vel ikke lysten fra
dig??

Ja jeg røger pølser men ikke smøger. He he. Har vist røget de smøger der var afsat
til mig. jeg koldrøger mine spegepølser i 3 dage, da det er røgen der sådan
set konserverer dem, og du skal huske på at de overhovedet ikke må kommer over
20 grader da tarmene ellers vil stoppe til med smeltet fedt og dine pølser vil
så blive harske og fordærvede.

Nu håber jeg ikke at du tror at jeg er klogeåge
men jeg har lavet så meget research på de pølser ,da jeg var bange for at komme
i gang med dem, sæt nu man blev syg osv..men hvis man holder hygiejnen helt i
top med at vaske sine fingre som en kirurg og holder sine maskiner rene for
muselort og bakterier så tror jeg det går .

Ja jeg kom også lidt bagud med at få slagtet her
men det var min egen skyld at mine vædderlam gik i brunst da jeg ikke tager
lammene fra til ekstra opfedning osv. så de må gå til efter nytår, jeg er
pisket til selv at slagte dem da vores "hjemmeslagter" ikke tør slagte dem mere
da alle heroppe melder hinanden til fødevarestyrelsen. Men det sjove er at man
godt må få besøg af en hjemmeslagter til at slagte for sig, bare man skaffer sig
lovligt af med affaldet og lammet ikke forlader gården, så husk det du må ikke
lave lammekølle til naboens kone med mindre at hun går på toilettet inden hun
går hjem (joke) Åndssvage regler.

ja her laver vi alt af lammekød, det være sig
julemedister, dansk bøf med løg, frikadeller, farsfade, indbagte porer,
karbonader osv. vi køber ikke kød udefra, så derfor må man være kreativ. Du
skulle prøve næste gang du skulle fedte for konen og lave lammefrikadeller, prøv
at drøne et par spiseskefulde alm. sennep i farsen når du rører den det giver en
fantastisk god smag .... når vi tager på fåredage her så laver jeg altid
kartoffelsalat og små frikadeller, det er blevet en tradition når vi skal af sted.

Er der noget du skal vide så mailer du bare og
varer det for længe med et svar så kan du ringe mig på mobilen 22 14 86 22 eller
fastnet 98 93 83 79


Hilsen Kurt.

Oh glemte lige at man ringer til otz på kundeservice så hjælper de dig igennem .det største problem med røgede skinker er saltningen ,det er ingen problem at skære toppen af en olietønde og brænde
den ud samt at lave et lille hul i bunden for at fikse een billig røgeovn.Et godt tips er at gå ind på røgeovnens venner og nap et par gode tips til saltning og røgning af diverse stykker kød

Weee
fandt lige denne side til dig her kan du købe i små mængder
.
http://www.danishoutdoor.dk/products/productlist.aspx?MenuItemID=69

Kurt

Den pølsestopper på siden, kan den bruges til andet end grillpølser?
Den er ikke velegnet til små spege?

Tonny

Ja det aner jeg så ikke men her
er en lille ide til din stopper. hvis du kender en der, monterer
malkemaskiner eller arbejder i tyndvægget rustfrie rør så bjærg da
et stykke der ,så finder du et gammel bordben
eller en melbollesprøjte tager den trækølle der sidder
deri og drejer den af så den passer inden i det pølserør, så
har du en pølsestopper næsten, så må du lige finde et eller andet
der kan enten spændes omkring den eller få tigsvejset et
lille stykke rustfri metal på den så du evt. kunne sætte den
fast i en skruestik eller noget .Du skal huske at lægge
spegepølsetarmen i noget lunkent letsaltet vand 1/2 time
før brug så er den meget mere elastisk. hvis du får
konen til at fylde røret og trykke spegefarsen ud med træfidusen, fylder du så
meget fars i tarmen som muligt, dernæst tvinder du så pølseskindet så meget som
du mager og slår en knude med lidt snor, viola så er du halvvejs. Jo du kan
jo finhakket farsen og spækket hver for sig, smide det i fryseren så du er
sikker på at det er ca. minus 2 grader,dernæst drøner du farsen
og krydderierne i røremaskinen og blander det godt
sammen ,så smider du spækket i sammen med saltet og
kærer det godt sammen, så er det bare at få det i tarmen
lynhurtigt og ind i et koldt køleskab, og de må
for guds skyld ikke røre hinanden, så sætter pølsen sig og
begynder at blive lidt fast, 2 dage efter hænger du dem et
sted der er tørt og ikke for varmt så de kan tørre
lidt ,det gør de et par dage eller 3 så er de klar til 36
timers koldrøgning, dernæst ud i et koldt rum igen og
lad dem hænge til du selv syntes at nu kan du ikke vente
længere. Alt dette kræver at du bruger den der blanding fra OTZ med GDL. Kan se
at ham outdoor også får sine krydderier derfra til videresalg. Fik du den Tonny
bare start op mens vi har kulden og udnyt den da du som sagt ikke må lade dine
spegedrenge kommer over de magiske 20
grader.


Kurt

Husk at vacuumsalt som står i
otz opskrift er alm fint bordsalt he he jeg måtte
sgu selv spørge dem hvad forskellen var hi hi man kan jo ikke vide
alt her i livet.


Kurt

Hej Kurt.

Lysten til at komme i gang med pølseriet leder mig til følgende:
Er det muligt at optø 4-5 kg. hakket kalvekød og blande krydderier i det og stoppe
det på tarm vha. køkkenmaskinen/pølsehorn.


Koge
pølserne og fryse de overskydende ned, der ikke bliver stegt på
panden.


Det
kræver kun tarme og krydderier..


Er det en tosset ide´?

Tonny.

Hej Tonny det er da en god ide men du skal jo
bruge det krydderi fra otz medmindre du har fundet noget på nettet om
pølsefremstilling.Der er jo noget mel og nogen krydderier i den færdige blanding
fra otz (outdor) har det også,men du skal jo samtidig bruge noget
isvand ,prøv lige at snuppe den opskrift på otz side så kan du se
fremgangsmåden.Husk nu at kødet ikke må tøes helt op,ellers smutter der altså
bakterier deri og tonny får tyndskid eller værre.Husk at de kun må få 80 -
82 grader når du koger dem .Jeg mener at allertiders kogebog har flere
pølseopskrifter prøv at google det.


Kurt

ps og jo du kan godt bruge pølsehornet til
grillmedister,det gjorde man jo i gamle dage ,og jeg startede med at lave
almindelige medister på sådan en fætter,men husk nu spækket ellers bliver de
træge og tørre .


Kurt

Jeg har endnu ikke haft tid til at gøre forsøget. Når tiden er til det, vender jeg tilbage med
resultatet.
Tråden fortsættes når nyt kommer til.

Tonny.















Tilbage til toppen Go down
Liliane

Liliane


Antal indlæg : 37
Age : 64
Geografisk sted : Aabenraa, Danmark
Registration date : 14/09/08

Pølsemageri Empty
IndlægEmne: Sv: Pølsemageri   Pølsemageri EmptyMan Dec 15 2008, 01:21

Ja det er godt nok et langt indlæg vil forsøge at studere det nærmere, når jeg har lidt bedre tid efter jul bounce bounce bounce

Liliane
Tilbage til toppen Go down
gutefår




Antal indlæg : 10
Age : 69
Geografisk sted : Bindslev,9881
Registration date : 02/10/08

Pølsemageri Empty
IndlægEmne: Sv: Pølsemageri   Pølsemageri EmptyMan Sep 24 2012, 14:07

Hej i sovetryner jeg har en update til spegepølser.Jeg har prøvet at bruge 1 kilo kogte kartofler istedet for 1 kilo spæk så der reelt kun er ca 10 % fedt i mine spegedrenge ,de skal tørre lidt længere inden de bliver hårde ,men det gøres ved at rulle dem ind i køkkenrulle når de er taget op af fryseren og efter 3- 5 dage er de bare perfekte .Håber i kan bruge det til noget
Tilbage til toppen Go down
Sponsoreret inhold





Pølsemageri Empty
IndlægEmne: Sv: Pølsemageri   Pølsemageri Empty

Tilbage til toppen Go down
 
Pølsemageri
Tilbage til toppen 
Side 1 af 1
 Lignende emner
-

Forumtilladelser:Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Fåreavl i Danmark :: Gør det selv!-
Gå til: